Team Taru

Maak kennis met Team Taru

De productlijn van Taru Health is ontwikkeld door Idris Sprenger en Flores Waalewijn. Zij zijn beide werkzaam als fysiotherapeut en personal trainer. Hun grote interesse in een gezonde en actieve levensstijl is de aanzet geweest om research te doen naar nieuwe combinaties van CBD met onder meer kruiden- en fruitextracten.

Idris Sprenger

De interesse van Idris Sprenger in CBD als voedingssupplement is een van de drijfveren geweest om Taru Health op te zetten. Sport regeert zijn leven, zo vertelt hij.

 

‘Vanaf dat ik vijf jaar oud ben, is sport een belangrijk onderdeel van mijn leven. Ik begon destijds met atletiek. Vanaf mijn zevende is judo daarbij gekomen en sport ik vier tot vijf keer per week. In de loop der tijd ben ik me gaan richten op andere sporten zoals jiu jitsu, boksen c.q. thaiboksen, krachttraining en MMA. Ik kan me werkelijk geen week zonder sport voorstellen.’

 

Van zijn grote passie heeft Idris uiteindelijk ook zijn werk gemaakt: hij is als fysiotherapeut en personal trainer werkzaam bij het Sport Medisch Centrum in Amsterdam . ‘Ik begeleid mensen bij hun herstel, zodat ze weer hun werk kunnen uitoefenen dan wel hun sport beoefenen. Het werk geeft me erg veel voldoening.’

 

‘Sport en beweging in het algemeen geven naast een positief lichamelijk effect ook een mentale ‘boost’. Dit is iets wat ik vaak terugzie in mijn werk. Het inspireert me om zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen. De meeste patiënten die ik behandel, hebben klachten als gevolg van stress en een slechte werkhouding. Deze combinatie staat garant voor het opbouwen van spierspanning met de daaraan gekoppelde klachten.’

Flores Waalewijn

Ook Flores Waalewijn is van jongsaf aan een groot sportliefhebber. Zo combineerde hij atletiek met voetbal en boksen, gevolgd door kickboksen en vinyasa yoga. ‘Sport geeft me energie en is tegelijkertijd een uitlaatklep. Ik voel me ontspannen en lichter na afloop en merk dat ik meer energie heb en beter slaap. Met name yoga helpt me om van pijn en stijfheid af te komen wanneer ik een dag lang stil heb gezeten’, vertelt hij.

 

Als fysiotherapeut, verbonden aan het Sport Medisch Centrum in Amsterdam, komt hij een breed scala aan klachten tegen. ‘Het varieert van een verstuikte enkel tot een cliënt met een chronische aandoening zoals Parkinson of MS. Ik behandel voornamelijk mensen met spanningsgerelateerde klachten. Het gaat dan met name om lage rugpijn en schouder- en nekklachten, die het gevolg zijn van een verkeerde werkhouding en te weinig beweging.’

 

Zijn werkzaamheden als personal trainer zijn minstens zo uitdagend. ‘Kijk, ieder mens beschikt over een lichaam dat zeer specifiek reageert op beweging, trainingsprikkels en voeding. Dat maakt dat ieder trainingsschema dat ik samenstel uniek is. Ik begin altijd met een uitgebreide intake en bewegingsassessment als basis voor het trainingsprogramma.’

 

‘Een belangrijk onderdeel vormen voeding en voedingssupplementen. Op speciaal verzoek van de cliënt stel ik een overzicht samen, maar dat doe ik ook wanneer het nodig is om de gestelde trainingsdoelen te halen. Voor de voedingssupplementen van Taru Health geldt dat mijn collega Idris Sprenger en ik onze kennis van CBD ‘vertaald’ hebben naar producten van hoge kwaliteit.’

 

Wat hem met name voldoening geeft in zijn werk is dat hij mensen met uiteenlopende klachten behandelt en zich daardoor breed ontwikkelt. ‘Met elke cliënt bouw ik een band op. Je leert elkaar kennen en kunt van elkaar leren. Het gaat dus niet puur en alleen om de aandoeningen die ik behandel, maar ook om het sociale contact met de cliënt.’

Our team

Ricky Simadinata

Verantwoordelijk voor de online techniek van Taru Health.

Jelka Waalewijn

Creative director van alle online en offline content.

Peter van Os

Management en sales.

Griselda Molemans

Onderzoek en content.

Zelda en Kik

De 'showgirls' van de Taru Pets-productlijn.