CBD-olie getest door onafhankelijk laboratorium

Kwaliteit gecontroleerd door Nederlands laboratorium

Van ieder onderdeel in het productieproces wordt de kwaliteit bewaakt. Het testproces van de CBD-olie van Taru Health is als volgt: na de productie van een nieuwe batch CBD-olie worden er monsters genomen. Deze worden getest door Nova Research in Enschede. Dit laboratorium behoort tot de beste in de EU: het is een van de weinige laboratoria die cannabinoïden tot zes cijfers achter de komma kunnen testen.

Hoe wordt de kwaliteit gecontroleerd?

Voor het analyseren van de CBD-olie maakt Nova Research gebruik van gaschromatografie (GC). Dit is een snelle, nauwkeurige en betrouwbare methode om de samenstelling van een mengsel vast te stellen. De voorwaarde is dat het mengsel in de gasfase kan worden gebracht. Nova Research is ISO-gecertificeerd, wat inhoudt dat het voldoet aan alle kwaliteits- en milieunormen.

Wat wordt er getest?

Waar Taru Health op laat testen, is de hoeveelheid aanwezige cannabinoïden zoals CBD en THC. Dit om te garanderen dat de consument waar voor zijn geld krijgt. En om ervoor te zorgen dat de aanwezigheid van de stof THC ruim onder de toegestane norm van 0,2 procent blijft.

Productveiligheid

Teneinde de veiligheid van het product te garanderen, test het laboratorium op de aanwezigheid van pesticiden; micro-organismen zoals bacteriën, gisten en schimmels; giftige stoffen die vrijkomen bij onvolledige ontbranding (PAK’s); en zware metalen.

Taru producten