CBD-olie van de hoogste kwaliteit

Hernieuwde interesse in cannabidiol (CBD)

Eeuwenlang al wordt de voedende kracht van de Cannabis Sativa-plant geroemd. Oorspronkelijk werd deze plant met haar lange en spitse bladeren gekweekt in Centraal-Aziatische landen zoals China en India. De afgelopen jaren is er wereldwijd hernieuwde interesse in de werking van de onderdelen van deze plant. Met name cannabidiol (CBD), dat als natuurlijk extract zonder psychoactieve elementen gewonnen wordt, heeft een voedende werking.

 

Cannabisolie speelt vooralsnog geen rol bij de genezing van aandoeningen zoals epilepsie, Parkinson, ontstekingen, spierspasmen en Alzheimer. Het kan wel de klachten van de aandoeningen helpen verminderen.

Lees meer

De invloed van CBD op het ENDO-CANNABINOIDENSYSTEEM

In het menselijk lichaam is een zogeheten endocannabinoïdensysteem werkzaam. Het regelt processen zoals het immuunsysteem, geheugen, spijsvertering, eetlust, motoriek, bloeddruk, botgroei en pijnprikkels.

 

De rol van de cannabinoïden is om deze prikkels in balans te houden: wanneer een prikkel te sterk wordt doorgegeven, zorgen de werkzame stoffen in de cannabidiol voor regulering ervan. De zogeheten terpenen, belangrijke stoffen in de cannabidiol, zorgen voor een optimale werking van de cannabinoïden in het lichaam.

De werking van het endo-cannabinoïdensysteem

Het winnen van cannabidiol

CBD-olie heeft een breed toepassingsgebied. Als voedingssupplement kan het ondersteunend zijn bij het bestrijden van klachten.

 

De CBD-olie van Taru Health wordt door middel van CO2-extractie gewonnen. Dit is een nieuwe methode van extraheren, waarbij alle grondstoffen, cannabinoïden en terpenen behouden blijven. CO2-extractie is een milde vorm van extraheren die past bij de organische manier van werken van Taru Health. En veiligheid, duurzaamheid, kwaliteitsbewaking en zuiverheid garandeert.

 

Aansluitend wordt de CBD-olie gezuiverd en gesteriliseerd met behulp van ultrasone geluidsgolven. Sterilisatie met ultrasone geluidsgolven is een nieuwe, hoogwaardige techniek. Alle ingrediënten blijven hierdoor in tact en de allerhoogste zuiverheid kan gegarandeerd worden.

Het testen van de CBD-olie

Na het produceren van een nieuwe batch CBD-olie worden er monsters genomen. Deze worden getest door Nova Research in Enschede. Dit laboratorium behoort tot de beste in de EU: het is een van de weinige labs die cannabinoïden tot zes cijfers achter de komma kunnen testen.

 

Voor het analyseren van de CBD-olie maakt het laboratorium gebruik van gaschromatografie (GC). Dit is een snelle, nauwkeurige en betrouwbare methode om de samenstelling van een mengsel vast te stellen. De voorwaarde is dat het mengsel in de gasfase kan worden gebracht. Nova Research is ISO-gecertificeerd, wat inhoudt dat het laboratorium voldoet aan alle kwaliteits- en milieunormen.

Taru producten