Over Taru Health

De betekenis van Taru

Taru betekent ‘plantengroei’ in het Māori, de taal van de oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland. Tarutaru is de term voor cannabis. Het beeldmerk van Taru verwijst naar de voedende kracht van de eeuwenoude cannabisplant, de basis van de CBD-olie.

CBD-olie van Taru Health

CBD-olie is een natuurproduct dat wordt gewonnen uit de cannabisplant. De werkzame stof heet cannabidiol (CBD), die vermengd wordt met biologische hennepzaadolie. De CBD-olie van Taru Health, geproduceerd van speciaal gekweekte cannabisplanten, vertegenwoordigt de hoogste kwaliteit. De werking van het natuurlijke extract is kalmerend en voedend, precies zoals Moeder Natuur het bedoeld heeft. Het gebruik van CBD-olie heeft geen bijwerkingen.

Bestel hier

De invloed van CBD op het endo-cannabinoïdensysteem

In het menselijk lichaam is een zogeheten endo-cannabinoïdensysteem werkzaam dat processen zoals het immuunsysteem, geheugen, spijsvertering, eetlust, motoriek, bloeddruk, botgroei en pijnprikkels regelt. De rol van de cannabinoïden is om deze prikkels in balans te houden.

 

De CBD-olie van Taru Health bevat cannabinoïden en terpenen. Dit zijn aromatische moleculen die het kenmerkende geur- en smaakprofiel van planten bepalen. Terpenen in de cannabisplant hebben de bijzondere eigenschap dat ze de werking van cannabinoïden-receptoren kunnen beïnvloeden. De synergie tussen de cannabinoïden en de ondersteunende werking van de aromatische terpenen wordt het entourage-effect genoemd.

lees meer

Speciaal gekweekte cannabisplanten voor de producten van Taru

Aan de basis van alle CBD-producten staan cannabisplanten die op biologische wijze geteeld en gefilterd worden en vervolgens tot hoogwaardige CBD-olie geperst worden.

 

Onafhankelijk getest op kwaliteit

Al onze producten zijn voorzien van een uniek batchnummer. Dit nummer vindt u op het etiket van het aangeschafte product. Na het produceren van een nieuwe batch CBD-olie worden er monsters genomen, die vervolgens getest worden door Nova Research in Enschede. Wilt u graag de testresultaten van uw product weten, mail uw verzoek dan naar taruhealth@gmail.com Vermeld daarbij graag op welke datum u het product gekocht heeft.

Getest op kwaliteit en zuiverheid

Het groene productieproces van Taru Health

Bij ieder onderdeel van het productieproces van Taru Health staat het milieu centraal. Van de biologisch gekweekte cannabisplanten tot het recyclebaar glas van de flesjes en de verpakkingen van gerecycled papier. De certificaten staan online om zodoende onnodige papierproductie te voorkomen.

 

Taru Health voor gezondheid en vitaliteit

De productlijn van Taru Health is gericht op gezondheid en vitaliteit en met fitness en sport als bijzondere aandachtsgebieden. De CBD-producten zijn geschikt voor jong en ouder als voedingssupplementen voor een actieve en gezonde levensstijl. Een heel leven lang.

Taru producten